Kemudahan di Apartment Kami

The Attractions: 3-Bed Room Equipped with cooking facilities Air-cond Tastefully Decorated (Wow!Ceria) TiVi Washing Machine Fridge Swimming Pool Tennis Court (Free!!) BBQ Pit Children Playground Ample Parking 24 hrs Security Badminton Court 500m to Purnama Beach ASTRO NOW AVAILABLE !! (bawa KAD Astro anda) Rate : 3-Bilik RM350 satu malam untuk hujung minggu dan public holiday RM300 satu malam untuk hari biasa
untuk pertanyaan
013 - 254 4981 Pertanyaan dan tempahan 9 pagi - 11:00 malam sahaja (please!!)

Aparment kami !!

2.3.11

Untuk melihat bagaimana aparment kami, sila lihat slide show di atas sebelah kiri blog ini, atau anda boleh Klik photo album untuk melihat keseluruhan suasana sebenar dalam rumah !! The album will direct you to pho.to free server, where you can see the bigger pictures of our facilities in the apartment or it can be downloaded here

Read more...

Galeri

2.2.11

Port Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti MalaysiaPort Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti MalaysiaPort Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti MalaysiaPort Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti MalaysiaPort Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti Malaysia




Port Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti MalaysiaPort Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti MalaysiaPort Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti MalaysiaPort Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti MalaysiaPort Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti Malaysia




Port Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti MalaysiaPort Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti MalaysiaPort Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti MalaysiaPort Dickson; Pantai Telok Kemang; Cocobay Apartment; Pantai Purnama, cuti-cuti Malaysia

Read more...

ASTRO AVAILABLE !!

5.9.10

ASTRO TERSEDIA !!
JANGAN TERLEPAS RANCANGAN KEGEMARAN ANDA
DI ASTRO WALAU PUN DALAM PERCUTIAN 

cuma pastikan anda membawa kad Astro anda!! 

Read more...

Port Dickson - our point of view

10.12.09

"PD (synonymous with sun and fun) has long been a weekend retreat for many inland dwellers, especially those from the city seeking temporary escape from the hustle and bustle of a hectic and stressful life" - Travelers says about PD


Port Dickson Map; Peta Port Dickson; Jalan Pantai Telok Kemang; Apartment Sewa, cuti-cuti Malaysia
Saya yakin ramai yang dah tahu pasal PD kan.... setiap hujung minggu memang pasti ramai yang akan ke sana...(tapi bila teringat bulan bulan puasa yang lalu ...kelihatan memang kurang sikit orang pegi PD, nah amik ko masuk raya saja, la…ghamai la pulak....). Sesak la jalan kat PD tu, khususnya yang menuju ke pantai, terutama sekali hujung minggu, apatah lagi di waktu cuti perayaan. Perjalanan pendek jadi lama bro...

Port Dickson Map; Peta Port Dickson; Jalan Pantai Telok Kemang; Apartment Sewa, cuti-cuti MalaysiaNak ke PD kalo...dari KL agak-agak 60 km la....tapi kalau dari Perlis....eh entah la...

Selain mandi di pantai banyak juga aktiviti-aktiviti lain yang di adakan di sana, seperti memancing, penyewaan bot untuk ke laut (kalau ada yang nak ke laut dan menaiki bot, boleh la bagi tahu saya, sebab sepupu saya pengusaha bot pelancongan dan memancing); berkhemah (camping), aktiviti kebudayaan ... ah macam-macam lagi la (bacalah posting tourist tips untuk mengetahui sebahagian dari aktiviti di PD atau lihat link yang disediakan). Pilih jer la mana tempat nak melepak, sebab pantai PD panjangnya 25 km....panjang tu, nak OK macam mana lagi kan, dah bagus tu…..

ha...ni yang teman nak kabo....tempat kami kat batu 9...pantainya agak landai....fulamak ok la gak kalo nak mandi.....kalau nak memperkenalkan anak-anak kepada anak-anak ketam boleh lah ke pantai ini, banyak, anak saya pun jakun (maknanya : hairan sebab tak pernah tengok) tengok ketam-ketam tu…..silakanlah………

Read more...

Tahukan macam mana nak gi PD !

Masuk jer lebuhraya PLUS… sampai persimpangan keluar Port Dickson (kek Nogori Sembilan yo….kek tompek lain tak do)… tengok jer la signboard tu….. pas tu masuk highway Pantai Purnama, Cocobay Apartment; Port Dickson; Pantai Telok Kemang;ke Port Dickson…. Tol RM3.20 jer… senang, jalan terus … tak der la belok-belok macam jalan lama…. Di penghujung jalan (lebih kurang 32 km dari tol) ada marina resort dan bulatan (roundabout) …selepas tu amik kiri…. hanya 3 km sampai la tompek kami…COCOBAY RESORT … ala sobolah Ocean View. Macam dalam peta tu (kalo nak tengok besar klik peta tu). Tapi bang, baik-baik bawak kereta kat highway tu… sebab tu ari nasib baik saya tak terlanggar segerombolan anjing liar yang berdendang kat tongah lebuh raya tu….. fuh….nasib baik selamat.

Read more...

Habis nak tidor mana?

Senang jer bang, sebenarnya kami ada apartment (holiday home la gamaknya....hiihih) kat COCOBAY RESORT, sebelah jer dengan Ocean View....kat batu 9, (maknanya 9 batu; bersamaan 14 km dari pekan PD tapi kalo dari bulatan Marina Resort tu cuma 3 KM) .

Kami rasalah tempat kami boleh membantu dan memberikan suasana ketenangan dan kedamaian. Ianya juga mempunyai kemudahan kolam renang untuk kanak-kanak dan dewasa. Jadi ada pilihan untuk berjemur di pantai (500 m dari apartment kami) atau di kolam di resort aje. Jom ..... meh ler!! Bagi yang minat bersukan boleh berjogging atau bermain tennis (gelanggang tenis di sediakan..main jer la tak kena bayo, tapi pandai ker main tenis....).

Apartment tiga bilik kami di lengkapi segala kemudahan untuk keselesaaan sekeluarga termasuk kemudahan untuk memasak (macam kemudahan yang biasa terdapat di condotel). Jadi kira bercuti macam di rumah sendiri aje ..... tapi barangan untuk dimasak tu kena beli sendiri le (hik..hik). Lain-lain kemudahan seperti TiVi, petisejuk, mesin basuh, aircond dan dapur memasak. Kalau pinggan tak cukup bawak “paper plate” ya bang….kedai-kedai pun dekat, kalo nak lauk, boleh la mancing dulu…..


Coocobay Resort ni pun nyaman dan senyap jer... tak macam kat bando.... Ni kira vacation homes la... jadi penghuni nya hanya secara purata hanya datang untuk bersantai dengan keluarga. Jadi tak ler ramai sangat orang!.... amacam OK.

Jadi kepada sesiapa yang berminat untuk menyewa apartment kami boleh lah berhubung terus dengan kami di 013-254 4981 (harap maklum!! Sila hubungi sebelum jam 11:00 malam, waktu selepas itu tidak akan dilayan) atau emailkan kepada saya

Read more...

About This Blog

Alamat Apartment :
Cocobay Resort
Batu 9, Port Dickson, NSDK

Keterangan lanjut sila hubungi :
Telefon : 013 - 254 4981
pertanyaan dan tempahan antara jam 9 pagi - 11 malam sahaja
E-mail Saya!

Kadar Sewa : call me for detail


  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP